Notice: Undefined variable: adscontent in /home/raso3403/public_html/galeriile-samira.ro/plugins/content/Adsense.php on line 524
Sergiu Nicolaescu filmul Noi cei din linia intai
Luni, 31 Decembrie 2012 00:00

Sergiu Nicolaescu, filmul Noi cei din linia intai

“Noi, cei din linia intai” este un film romanesc realizat de Sergiu Nicolaescu in 1986. Actiunea filmului se petrece in octombrie 1944 (prima parte) si decembrie-ianuarie (a doua parte) pe fronturile din Transilvania, Ungaria si Cehoslovacia.

O parte din filmari, din martie 1985, s-au facut in incinta fostei Manastiri Vacaresti, producand o serie de stricaciuni, cea mai grava fiind fracturarea crucii din marmura a unuia dintre ctitorii manastirii, domnitorul Constantin Mavrocordat.

 

Filmul “Noi, cei din linia intai” are doua serii, urmarindu-se dramaticele momente prin care au trecut batalioanele Armatei Romane care s-au aflat in linia intai in ultimele faze ale celui de-al doilea Razboi Mondial. Personajele filmului intruchipeaza oameni normali care, pusi in situatii limita in fata linilor inamice, devin adevarati eroi.
Dupa momentul “23 august”, trupele romane au luptat alaturi de cele sovietice pana la Budapesta. Acolo aveau o pozitie extrem de favorabila pentru a ajunge primii la cladirea Parlamentului Maghiar. Cu cateva zile inaintea atacului final, din ordinul direct al lui Stalin, romanii au fost “scosi” din Budapesta. Aceasta este una din povestile aflate in filmul meu, precum si apritia evreului pianist care a devenit eroul filmului lui Polanski in 2003.

 

 

 

Addthis
 

themesclub.com cms Joomla template
Copyright © 2012 Cunoastere, relaxare, divertisment, placere    
Informatiile de pe acest site nu pot fi preluate decat cu precizarea corecta a sursei.