Notice: Undefined variable: adscontent in /home/raso3403/public_html/galeriile-samira.ro/plugins/content/Adsense.php on line 510
Sergiu Nicolaescu Coroana de foc film
Vineri, 04 Ianuarie 2013 20:06

Sergiu Nicolaescu, Coroana de foc, film

 

“Coroana de foc” este un film romanesc din 1990, regizat de Sergiu Nicolaescu. Scenariul filmului “Coroana de foc” a fost scris plecand de la o idee a lui Sergiu Nicolaescu.

 

Filmul “Coroana de foc” prezinta o legenda petrecuta in Evul Mediu, imediat dupa descalecatul Tarii Romanesti. Intr-un sanctuar de origine dacica, pazit de ”Timp”, personaj metafizic, o Coroana il asteapta pe cavalerul care o merita, alaturi de o spada destinata exclusiv apararii tarii. Pentru a nu faramita statul, stapanul unei cetati fortificate cere uciderea unuia dintre cei doi fii gemeni pe care ii nascuse regina. Copilul este salvat de cel care trebuia sa-l ucida si este crescut si educat de acesta. La maturitate, fiul alungat revine pentru a-si cere drepturile asupra coroanei si isi ucide fratele geaman.

 

Filmarile au inceput in vara anului 1989 si au fost realizate in colaborare cu Ministerul Apararii Nationale, acest lucru fiind mentionat pe genericul de inceput. Se pare ca filmul este o poveste pentru orice varsta, un minunat film.

 

Rolurile principale sunt interpretate de Sergiu Nicolaescu, George Alexandru, Vladimir Gaitan, Virgil Flonda, Stefan Velniciuc, Ion Ritiu si Simona Somacescu.

 

 

Addthis
 

themesclub.com cms Joomla template
Copyright © 2012 Cunoastere, relaxare, divertisment, placere    
Informatiile de pe acest site nu pot fi preluate decat cu precizarea corecta a sursei.